جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش قرعه کشی ایران خودرو آغاز شد + آمار تالار شیشه‌ای قرمز شد/ یازدهمین افت پیاپی بازار سرمایه طلای بورسی از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد وزیر راه: کاهش تراز آب خزر معیشت ساحل‌نشینان و کشتیرانی را تهدید می‌کند مدیرکل صمت استان تهران: امسال سال سختی برای بخش صنعت است دستور بانک مرکزی برای فعالیت شبانه‌روزی ۴ بانک مجوز پرواز هواپیما‌های MD به نجف صادر شد

کاهش نرخ سودبین‌بانکی بعد از ۹ماه

برای اولین بار در ۹ ماه گذشته، نرخ سود بین بانکی به زیر ۱۹ درصد نفوذ کرده و به ۱۸٫۴ درصد رسیده است. حالا سوال این است که آیا تداوم این کاهش قرار است نرخ سود سپرده‌ها را هم کاهش دهد؟
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 07
کد خبر: ۹۰۸۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ برای اولین بار در ۹ ماه گذشته، نرخ سود بین بانکی به زیر ۱۹ درصد نفوذ کرده و به ۱۸٫۴ درصد رسیده است.

 

نرخ بهره در بازار بین بانکی یکی از انواع نرخ‌های بهره در بازار پول است که به نرخ‌های سود یا بهره در سایر بازارها (نرخ بهره سپرده، تسهیلات، اوراق دولتی و…) جهت می‌دهد با این حال از آنجا که در اقتصاد ایران نرخ بهره سپرده و تسهیلات به صورت دستوری تعیین می‌شود، این تاثیرات چندان و در کوتاه مدت قابل مشاهده نیست مگر اینکه بانک مرکزی تصمیم بگیرد که تعیین نرخ بهره در بانک‌ها را آزاد کند و به اختیار بانک‌ها بگذارد.

 

به عبارت دیگگر نرخ بهره بین بانکی، قیمت ذخایر بانک‌هاست و زمانی که آن‌ها در پایان دورۀ مالی کوتاه‌مدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر می‌شوند، از سایر بانک‌ها در بازار بین‌بانکی یا از بانک مرکزی استقراض می‌کنند.

 

با این حساب با آغاز کاهش نرخ بهره بین‌بانکی در شرایط فعلی باید منتظر چه اتفاقاتی باشیم؟


کامران ندری، کارشناس امور بانکی، در پاسخ می‌گوید: کاهش فعلی زیاد نبوده بنابراین تا اینجا می‌توان چنین ارزیابی کرد که چندان اثرگذار نیست، ولی اگر روند کاهش ادامه پیدا کند میت‌واند آثار تورمی داشته باشد چرا که کاهش نرخ بهره بین بانکی به معنی تسهیل فرایند خلق پول در بانک‌ها و سرعت گرفتن رشد نقدینگی است.

 

همچنین ندری تاکید می‌کند که ادامه روند کاهش نرخ بهره بین بانکی می‌تواند در بلندمدت روی سود سپرده تاثیر بگذارد و آن را کاهش بدهند اما روی نرخ سود تسهیلات بعید است که اثرگذار باشد.

 

به باور این کارشناس علت کاهش فعلی این نرخ در بازار بین بانکی احتمالا این است که اغلب بازارها نزولی شدند و به خاطر شرایط نااطمینانی در اقتصاد تقاضا برای وام نیز پایین آمده، بنابراین بانک‌ها ذخایر اضافی زیادی در دست دارند پس طبیعتا نرخ بهره بین بانکی کاهش پیدا می‌کند.

 

ضمنا او با انتقاد از عملکرد بانک‌مرکزی در روشن کردن موضع خود نسبت به نرخ بهره بین بانکی، عنوان می‌کند: موضع بانک مرکزی اصلا مشخص نیست و در رابطه با نرخ بهره بین بانکی فقط یک کریدور اعلام کرده با کف ۱۴درصد و سقف۲۲درصد. درحالی که در سایر کشورها بانک‌های مرکزی علاوه بر کریدور، نرخ سیاستی مشخصی هم اعلام می‌کنند./تجارت نیوز

ارسال نظر